قانون شفافیت و نظارت بر تامین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی (مصوبه مورخ 6/10/1398 مجلس شورای اسلامی)
نامه شماره 145958 مورخ 14/11/1398
وزارت کشور
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ششم بهمنماه یکهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 9/11/1398 به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره 88937/699 مورخ 14/11/1398 مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ میگردد.
حسن روحانی- رییسجمهور
نامه شماره 88937/699 مورخ 14/11/1398
حضرت حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران
در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (123) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی که با عنوان طرح شفافسازی منابع تأمین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی با اصلاح برخی مواد قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ 6/11/1398 و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ میگردد.
علی لاریجانی- رییس مجلس شورای اسلامی
قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی
ماده 1- اصطلاحات و عبارات زیر در این قانون، در معانی ذیل به کار میروند:
۱- تبلیغات: به مجموعه اقدامات نامزدهای انتخابات و یا نمایندگان آن و سایر افراد اعم از گفتاری، نوشتاری و رفتاری به منظور تاثیرگذاری بر رای دهندگان گفته میشود که با هدف رساندن پیام، خط مشی و برنامه نامزدها یا احزاب و گروههای سیاسی به مردم است تا از این طریق آنها را به رای دادن به نامزدهای مورد نظر یا جریان و گروه خاص ترغیب کند.
۲- فعالیتهای انتخاباتی: به هر گونه فعالیت قانونی اطلاق میشود که نامزدها، احزاب و گروههای سیاسی و طرفداران آنها در تبلیغات و یا امور مرتبط با انتخابات انجام میدهند.
۳- هزینههای انتخاباتی: هزینههای مادی است که نامزدهای انتخابات و احزاب وگروههای سیاسی در انجام فعالیتهای انتخاباتی و تبلیغات صرف میکنند.
۴- تامین مالی انتخابات: به مجموعه منابعی گفته میشود که جهت تامین هزینههای انتخاباتی انجام و یا صرف میشود.
۵- سامانه مالی انتخابات: پایگاهی است که وزارت کشور به صورت الکترونیکی ایجاد و نامزدها، احزاب و گروههای سیاسی ملزم به ثبت اطلاعات مالی خود مطابق قانون در این سامانه هستند.
ماده 2- هیچ شخص یا نامزدی نمیتواند اقدام به دریافت و یا پرداخت کمک مالی نقدی و یا غیر نقدی جهت تامین منابع مالی فعالیتهای انتخاباتی و هزینهکرد آنها نماید، مگر به صورتی که در این قانون مقرر شده است.
ماده 3- امکانات و منابع قانونی تامین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات، اعم از نقدی و غیرنقدی و مستقیم و غیرمستقیم منحصراً شامل موارد زیر است:
۱. اموال و دارایی شخصی نامزد؛
۲. کمکهای احزاب و گروههای سیاسی؛
۳. کمکهای اشخاص حقیقی ایرانی؛
۴. منابع و امکانات عمومی که مطابق این قانون و سایر قوانین مرتبط استفاده از آن برای انجام فعالیتها و تبلیغات انتخاباتی مجاز است؛ از قبیل سالنهای اجتماعات، جایگاههای نصب تبلیغات، امکانات و رسانههای صوتی و تصویری در فضای مجازی؛
در حال تکمیل…