Site icon شناسنامه قانون

آیین‌نامه اجرایی ماده (۶۷) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران

ساختار سازمان اداری و استخدامی کشور انتصابات جدید در سازمان اداری انتصابات جدید در سازمان اداری و استخدامی کشور اطلاعیه جدید سازمان اداری و استخدامی تصویب طرح رتبه بندی مشاغل روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی مراکز آموزشی تأیید صلاحیت شده نظام‌نامه تعالی مدیریت منابع انسانی دستگاه‌های اجرایی کمیته آمارهای بخشی نظام اداری سامانه مدیریت اطلاعات پرداخت کارکنان نظام اداری سازمان اداری و استخدامی کشور

آیین‌نامه اجرایی ماده (۶۷) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در خصوص طرح شاهد (تصویبنامه شماره ۱۱۱۳۵۷/ت۵۰۵۵۷هـ مورخ ۲۵/۸/۱۳۹۴ هیأت وزیران)

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی- سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور- بنیاد شهید و امور ایثارگران

هیئت وزیران در جلسه ۱۷/۸/۱۳۹۴ به پیشنهاد مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد تبصره (۲) ماده (۶۷) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران -مصوب ۱۳۹۱-، آیین نامه اجرایی ماده یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی ماده (۶۷) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران

ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

الف- بنیاد: بنیاد شهید و امور ایثارگران.

ب- مشمولین: دانش آموزان و دانشجویان شامل همسر و فرزندان شاهد، جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان و آزادگان و همسر و فرزندان آنان.

پ- مشمولین طرح شاهد: دانش آموزان، دانشجویان و طلاب شامل همسر و فرزندان شاهد، جانبازان پنجاه درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان و آزادگان و همسر و فرزندان آنان.

ت- خدمات آموزشی طرح شاهد: کلیه فعالیت ها و اقداماتی که مطابق اساسنامه طرح شاهد -مصوب ۱۳۶۹- شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصلاحات بعدی آن که در قالب برنامه های تربیتی، آموزشی و نظایر آن در جهت رشد و ارتقای تحصیلی مشمولین آن صورت می گیرد.

ث- کمک هزینه تحصیلی: مبلغی که به منظور تأمین بخشی از هزینه های تحصیلی مشمولین توسط بنیاد و پس از تصویب شورای طرح و برنامه شاهد پرداخت می گردد.

ج- طرح پراکنده: وضعتی که بر اساس آن دانش آموزان شاهد در یک مدرسه خاص تجمیع و متمرکز نشده باشند.

ماده ۲- بنیاد موظف است در چارچوب اعتبارات مصوب سالانه در خصوص برنامه های آموزش عمومی برای مشمولین طرح شاهد به شرح زیر اقدام نماید:

الف- برگزاری کلاس های تکمیلی، تقویتی- جبرانی و نظارت بر برنامه های آموزشی دانش آموزان شاغل به تحصیل در مدارس شاهد و طرح پراکنده (اعم از مدارس عادی و یا مدارس خاص مانند غیرانتفاعی، نمونه دولتی، استعدادهای درخشان و استثنایی و مانند آنها) و مدارس ایثارگران بزرگسالان.

ب- برگزاری کلاس های تقویتی ویژه دانش آموزان دوره متوسطه دوم.

پ- ارایه وسایل کمک آموزشی و آموزش بالینی جانبازان هفتاد درصد و فرزندان معلول مشمولین طرح شاهد که امکان حضور در کلاس درس را ندارند.

ت- ارایه خدمات مشاوره ای و هدایت تحصیلی در مدارس شاهد و طرح پراکنده.

ث- تشویق دانش آموزان کوشا و ممتاز و حائزین رتبه های برتر آزمون های سراسری دانشگاه های دولتی روزانه.

ج- حمایت از گروه های خاص تحصیلی از جمله دانش آموزان استعدادهای درخشان، استثنایی و بازماندگان از تحصیل.

ماده ۳- بنیاد موظف است در چارچوب اعتبارات مصوب سالانه در خصوص برنامه های آموزش عالی و نیز پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان برای مشمولین طرح شاهد به شرح زیر اقدام نماید:

الف- تشویق دانشجویان و طلاب ساعی و تلاشگر به منظور رشد و ارتقای وضعیت تحصیلی آنها در مؤسسات آموزشی دولتی روزانه.

ب- مشاوره و هدایت تحصیلی دوره تحصیلات تکمیلی شامل آماده سازی افراد بر حسب استعداد، علایق و شرایط محیطی و بر اساس نیاز جامعه.

پ- ارایه خدمات آموزشی به دانشجویان معلول به شرح زیر:

گروه یک- جانباز ویژه شامل: دو چشم نابینا و قطع نخاع گردن

گروه دو- جانباز ویژه ویلچری شامل: قطع نخاع کمر و قطع دو پا از بالای زانو

تبصره- فرزندان معلول شهدا، جانبازان و آزادگان تحت پوشش دارای ویژگی در گروه های یک و دو مشمول این بند خواهند بود.

ت- پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه ها و مراکز و مؤسسات آموزشی و پژوهشی غیر شهریه بگیر در هر نیمسال تحصیلی.

ث- استفاده از ظرفیت تشکلهای ایثارگری و معتمدین معین دانشجویی به منظور ارتقای علمی و تحصیلی دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر (از جمله تقویت بنیه علمی و استاد مشاور).

ماده ۴- مدت ارایه خدمات و تسهیلات موضوع این آیین نامه به شرح زیر تعیین می شود:

الف- در بخش آموزش عمومی مطابق مقررات و ضوابط آموزشی وزارت آموزش و پرورش در هر مقطع.

ب- در بخش آموزش عالی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته چهار نیمسال، کارشناسی پیوسته هشت نیمسال، کارشناسی ارشد پیوسته دوازده نیمسال، دکترای حرفه ای چهارده نیمسال، دکتری پیوسته پانزده نیمسال، کارشناسی ارشد ناپیوسته چهار نیمسال، دکتری pHd و تخصص پزشکی بر مبنای آیین نامه های آموزشی وزارتخانه های ذی ربط.

اسحاق جهانگیری- معاون اول رییس جمهور

Exit mobile version