آییننامه اجرایی قانون تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی (مصوب ۶۷.۱۱.۳۰
۱۳۶۸.۰۲.۱۸ – .۴۰۳۹۰ت۱۷۷ – ۱۳۶۸.۰۳.۱۳ – ۲۷۲
هیأت وزیران در جلسه مورخ ۶۸.۲.۱۸ بنا به پیشنهاد وزارتخانههای فرهنگ و آموزش عالی و آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سپاهپاسداران انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی به استناد ماده ۴ قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسساتآموزش عالی کشور مصوب ۶۷.۱۱.۳۰ آییننامه اجرایی قانون مزبور را به شرح ذیل تصویب نمودند:
آییننامه اجرایی قانون تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی
ماده ۱ – رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی که در این آییننامه به نام رزمندگان نامیده میشوند به افرادی اطلاق میشود که از ۵۹.۶.۳۱ لغایت ۶۷.۶.۳۱حداقل ۶ ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی حضور داشتهاند.
تبصره ۱- مناطق عملیاتی بر اساس مصوبات شورای عالی دفاع تعیین میگردد.
تبصره ۲ – مدت اسارت جزو مدت حضور در جبهه تلقی میشود.
تبصره ۳- مدت حضور داوطلبانه جانبازان انقلاب اسلامی با معلولیت بیش از ۲۵ درصد به ازاء هر ۱۰ درصد معلولیت اضافه معادل ۶ ماه حضور داوطلبانه درجبهه تعیین میگردد.
تبصره ۴- مدت حضوری یا خدمت در جبهه سربازان و پاسداران وظیفه و همچنین تعهدات و مأموریتهای خدمتی پرسنل وزارتخانهها، سازمانها و ارگانهاینظامی در جبهه و نیز طرح ۶ ماه دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی حضور داوطلبانه تلقی نمیشود.
ماده ۲- رزمندگان موضوع ماده ۱ – در صورتی میتوانند از این تسهیلات استفاده کننده که مدت حضور داوطلبانه آنان به تأیید رییس ستاد مرکزی سپاه پاسدارانانقلاب اسلامی یا رییس ستاد مرکزی پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی رسیده و گواهی مربوط را در مهلت تعیین شده ارائه نمایند.
تبصره ۱ – صدور گواهی پس از مهلت تعیین شده توسط سازمان سنجش آموزش کشور و یا تغییر در گواهی قبلی به هیچ وجه قابل قبول نمیباشد.
تبصره ۲- در صورتی که با تأیید سپاه ثابت شود مدت حضور داوطلب کمتر از حد نصاب قانونی بوده است پذیرش و ادامه تحصیل دانشجو در دانشگاهکانلمیکن تلقی میشود.
ماده ۳ – وزارت آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت فرهنگ و آموزش عالی همه ساله به منظور ارتقاء بنیه علمی رزمندگان دیپلمه و دانشآموزانرزمنده سال آخر دوره متوسطه کلاسهای تقویت بنیه علمی دایر نماید.
ماده ۴ – وزارتین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و آموزش عالی موظفند همه ساله به منظور ارتقاء بنیه عملی دانشجویان و یا فارغالتحصیلانی کهدر دوره دانشجویی و یا پس از فراغت از تحصیل مطابق ماده ۱ در جبهه بودهاند در صورتی که
واجد شرایط و متقاضی شرکت در مقاطع تحصیلی بالاتر داخل وخارج از کشور باشند کلاسهای تقویت بنیه علمی را بر حسب مورد دایر نمایند.
ماده ۵- در صورت محدودیت بودجه و عدم امکانات دیگر اولویت معرفی به کلاسهای تقویت بنیه علمی به ترتیب ذیل خواهد بود.
(۱) اسراء داوطلب و جانبازان انقلاب اسلامی (۲) رزمندگانی که بیش از یک سال در منطقه عملیاتی حضور داشتهاند (۳) فارغالتحصیلان رزمندگان گروه آموزشپزشکی و رشته دامپزشکی که تعهدات قانونی را انجام دادهاند (۴) سایر رزمندگان
ماده ۶- در صورت محدودیت بودجه و امکانات تعداد دفعات استفاده از کلاسهای تقویت بنیه علمی در هر مقطع برای اسرا و جانبازان و کسانی که بیش از یکسال در جبهه حضور داشتهاند حداکثر دوبار و برای کمتر از یک سال، یکبار میباشد.
ماده ۷- هزینههای اجرایی کلاسهای تقویت بنیه علمی داوطلبان رزمنده همه ساله بر حسب مورد توسط وزارتخانههای آموزش و پرورش، بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و فرهنگ و آموزش عالی برآورد و به وزارت برنامه و بودجه به منظور تخصیص اعتبار در ردیف مستقلی منعکس میگردد.
ماده ۸- رزمندگان موضوع این آییننامه باید واجد شرایط اختصاصی و عمومی امتحانات گزینش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی باشند.
تبصره ۱ – در صورتی که برای پذیرش در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور شرط سنی لحاظ گردد، مدت حضور در جبهه یا اسارت متقاضی شرکت درمقاطع مختلف به حداکثر شرط سنی اضافه خواهد شد.
تبصره ۲- نقص عضو مؤثر در فعالیت مطلوب حرفهای در هر یک از رشتههای مختلف تحصیلی گروههای آموزشی مخصوص جانبازان توسط گروه برنامهریزیآموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین و جهت اجرا به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام میگردد.
ماده ۹- حد نصاب نمره لازم رزمندگان جهت انتخاب رشتههای کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفهای داشتن نمرهای برابر ۸۰ درصدنمره آخرین گزینش آزاد و بدون در نظر گرفتن سهمیه بر مبنای ظرفیت کل هر رشته تعیین میشود.
ماده ۱۰ – حد نصاب نمره لازم رزمندگان جهت انتخاب رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری ۸۰ درصد حد نصابی که توسط وزارتین فرهنگ و آموزش عالی وبهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای هر رشته تعیین میگردد.، میباشد.
تبصره ۱ – مدت حضور داوطلبانه رزمنده متناسب با ماههای حضور در جبه به عنوان یک درس حضور در جبهه در نمره کل داوطلب محاسبه و منظور میگردد.
تبصره ۲ – پذیرفتهشدگان هر یک از مقاطع کاردانی، کارشناس، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفهای در صورت انصراف، حق استفاده مجدد از امتیازاتداده شده در این آییننامه را ندارند.
تبصره ۳ – پذیرفتهشدگان هر یک از مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری در صورتی که مجدداً حداقل به مدت شش ماه داوطلبانه در جبههحضور یافته باشند حق استفاده از امتیازات مربوط در مقاطع بعدی را دارند.
میرحسین موسوی – نخستوزیر