منابع آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات ۱۴۰۳
شناسنامه قانون- آزمون نظام مهندسی به منظور اجرای صحیح قوانین ساخت و ساز هرساله در بصورت سراسری توسط وزارت راه و شهرسازی برگزار میشود. داوطلبان که در یکی از رشتههای هفتگانه نظام مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک، شهرسازی، ترافیک، نقشه برداری میتوانند در آزمون شرکت کنند. حد نصاب قبولی در این آزمون، ۵۰ درصد است شرط دست یافتن به این مهم تسلط کافی به منابع آزمون است. آزمون نظام مهندسی عمران رقابتی نیست؛ به این معنی که هر تعدادی از افراد که موفق به کسب حد نصاب ۵۰ درصد شوند، میتوانند پروانه نظاممهندسی خود را اخذ کنند.
در این آزمون، هر سوال از امتیاز یکسانی برخوردار میباشد؛ به این معنی که اگر شما یک سوال مبحث پنجم را درست جواب دهید و یا یک سوال سخت مفهومی از مبحث نهم را درست جواب دهید، نمره و امتیاز یکسانی به شما تعلق میگیرد. مانند بسیاری از آزمونهای تستی دیگر، این آزمون نیز نمره منفی دارد؛ یعنی به ازای ۳ پاسخ نادرست، ۱ پاسخ درست شما از بین میرود. آزمون نظام مهندسی کتاب باز است، بنابراین میتوانید در جلسه آزمون، همه کتابها و منابعی که نیاز هست را به همراه داشته باشید. همچنین استفاده از ماشینحساب در این آزمون، مجاز است. در این محتوا قرار است که منابع آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات را به طور کامل شرح دهیم.
بیشتر ببینید: آگهی برگزاری آزمون نظام مهندسی تیرماه ۱۴۰۳
منابع آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات ۱۴۰۳
منابع آزمون نظام مهندسی عمران (نظارت، اجرا، محاسبات، بهسازی، گودبرداری)، معماری (نظارت، اجرا، طراحی)، برق (نظارت، طراحی، اجرا)، مکانیک (نظارت، طراحی، اجرا)، نقشه برداری، شهرسازی، ترافیک به صورت رسمی اعلام شده است.
منابع آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات به شرح موارد زیر است:
۱- مبحث ششم (بارهای وارد بر ساختمان)-۱۳۹۸
۲- مبحث هفتم (پی و پی سازی)-۱۴۰۰
۳- مبحث هشتم (طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی)-۱۳۹۸
۴-مبحث نهم (طرح و اجرای ساختمانهای بتن آرمه)-۱۳۹۹
۵- مبحث دهم (طرح و اجرای ساختمانهای فولادی)-۱۴۰۱
۶- آئیننامه طراحی ساختمان در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) ویرایش چهارم (به همراه اصلاحیه مربوطه)
۷- استاتیک، مقاومت مصالح و تحلیل سازه (در حد اطلاعات دانشگاهی)
۸-مکانیک خاک – گودبرداری- پی سازی و سازههای نگهبان
* برای موارد ذكر شده منبع خاصی معرفی نمیگردد.
• تذكر ۱: در موارد زیر، منظور از مباحث، مباحث مقررات ملّی ساختمان میباشد.
• تذكر ۲: در صورت تناقض بين مباحث مقررات ملّی ساختمان و ساير مدارك فنی و يا كتابهای راهنمای مباحث، مباحث مقررات ملّی ساختمان ملاك عمل خواهد بود.
• تذكر ۳: به غير از ويرايشهای ياد شده در مباحث مقررات ملّی ساختمان اشاره شده در فوق، برای ساير مدارك و منابع فنی اعلام شده آخرين نسخه معتبر ملاك عمل خواهد بود.
• تذكر ۴: به همراه داشتن جداول پروفيلهای ساختمانی در جلسهی آزمون الزامی است.
• تذکر ۵: در صورت وجود راهنما برای مباحث مقررات ملی ساختمان اشاره شده در موارد فوق این راهنما هم جز مواد آزمون محسوب میشود.
نحوه مطالعه آزمون نظام مهندسی
یکی از سوالات مهم و اساسی داوطلبان، نحوه مطالعه این آزمون میباشد. با توجه به تجربههای چندین ساله در این زمینه، نکاتی که مهندسین گرامی باید برای مطالعه این آزمون در نظر بگیرند، در ادامه بیان شده است.
– با توجه به ماهیت آزمون نظام مهندسی که کتاب باز است، نحوه مطالعه شما میتواند مانند حالتی باشد که یک موضوع را در روزنامه دنبال میکنید. اما یعنی چه؟ دقت کنید وقتی شما یک خبر را در روزنامه دنبال میکنید، اگر فردای آن روز از شما سوال بپرسند که در رابطه با آن موضوع توضیح بدهید، حتما چیزی برای بیان کردن دارید، هر چند ممکن است اعداد و ارقام آن خبر را فراموش کرده باشید؛ در آزمون نظام مهندسی عمران نظارت، با توجه به اینکه اکثر سوالات، از متن مباحث و منابع طرح میشود، کافیست شما مبحث را بشناسید. تحت یک مثال، این موضوع را برایتان واضحتر میکنیم:
فرض کنید در حال مطالعه پیوست اول مبحث نهم، هستید؛ بعد از مطالعه روزنامهواری این فصل، باید این موارد در ذهن منِ داوطلب باقی بماند که اگر سوالی مطرح شد که شرایط محیطی آن، از حالت عادی و غیرخورنده تغییر کرد (مثلا محیط کلریدی، سولفاتی و… داشتیم)، باید به سراغ این فصل بیاییم؛ هر چند باید این اطلاعات باقیمانده در ذهن کمی ریزتر هم شود؛ مثلا بدانیم در قسمت مربوط به محیطهای کلریدی، جداولی برای آزمایشها و ضخامت پوشش بتنی و… وجود دارد.
– حتما از مواردی که به نظرتان مهم هست و یا از اندوختههایتان در حین مطالعه هست خلاصهنویسی داشته باشید. اینکه این خلاصهها چطور ضمیمه کتاب شود، به سلیقه شخصی هر داوطلب بستگی دارد؛ یک داوطلب راحتتر است مطالب را هایلایت کند و نکات را در حاشیه مبحث بنویسد و داوطلب دیگری تمایل دارد در برگههای مجزا این موارد را یادداشت کند و آنها را به مبحث اضافه کند که باعث شلوغی متن مباحث نشود؛ در کل، خلاصهنویسی بسیار اهمیت دارد و وقتی کارآمد خواهد بود که متناسب با خود شما نوشته شده باشد.
– بررسی سوالات ادوار گذشته یکی از موارد بسیار مهم در روند قبولی شما به حساب میآید. این قسمت به قدری مهم است که سهلانگاری در آن، شما را با احتمال بالایی، مردود در آزمون خواهد کرد؛ یکی از واضحترین دلایل برای مهم بودن بررسی سوالات ادوار گذشته، آشنایی با نحوه طرح سوال و نگرش طراحان سوال میباشد؛ بنابراین توصیه میکنیم آزمونهای موجود در کتاب حاضر کاملا بررسی شود.
– کلیدواژه طلایی انتشارات نوآور، یک مکمل آزمونی به حساب میآید که بهتر است حتما سر جلسه آزمون با خود به همراه داشته باشید.
– سعی کنید یک استراتژی برای پاسخگویی به سوالات داشته باشید؛ یعنی بهتر است ابتدا به سوالات آسان پاسخ دهید و بعد سوالات متوسط و بعد سوالات سخت. دقت کنید که لازم نیست حتما به همه ۶۰ سوال پاسخ داده شود ولی لازم است به همهی ۶۰ سوال نگاه انداخته شود تا سوالات آسان از دست نرود؛ در کل باید بیان کرد که سر جلسه آزمون، منِ داوطلب برنامه داشته باشم که از کجا پاسخدهی را شروع کنم، چه مباحثی را پاسخ بدهم و از این قبیل سوالها.
سخن پایانی:
امیدواریم که در این مقاله بتوانیم به بخشی از دغدغه شما داوطلبان عزیز در زمینه آشنایی با منابع آزمون نظام مهندسی عمران محاسبات ۱۴۰۳ کمک کنیم. با توجه به اینکه آزمون نظام مهندسی عمران یکی از مهمترین آزمونهای حوزه مهندسی است، هدف ما در این مقاله ارائه اطلاعاتی است که به شما عزیزان در آماده شدن برای این آزمون کمک کند.