Site icon شناسنامه قانون

آئین نامه اجرایی نحوه حسابرسی و رسیدگی دیوان محاسبات کشور

ساختار سازمان اداری و استخدامی کشور انتصابات جدید در سازمان اداری انتصابات جدید در سازمان اداری و استخدامی کشور اطلاعیه جدید سازمان اداری و استخدامی تصویب طرح رتبه بندی مشاغل روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی مراکز آموزشی تأیید صلاحیت شده نظام‌نامه تعالی مدیریت منابع انسانی دستگاه‌های اجرایی کمیته آمارهای بخشی نظام اداری سامانه مدیریت اطلاعات پرداخت کارکنان نظام اداری سازمان اداری و استخدامی کشور

آئین نامه اجرایی نحوه حسابرسی و رسیدگی دیوان محاسبات کشور (مصوب مورخ 23/1/94 کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و محاسبات و اجتماعی مجلس شورای اسلامی)

رییس کل محترم دیوان محاسبات کشور

در اجرای ماده (44) قانون دیوان محاسبات کشور، آیین نامه اجرایی نحوه حسابرسی و رسیدگی دیوان که در جلسه مورخ 23/1/1394 کمیسیون مشترک برنامه و بودجه و محاسبات و اجتماعی به شرح متن پیوست به تصویب رسیده جهت اقدام لازم ارسال می گردد.

آیین نامه اجرایی نحوه حسابرسی و رسیدگی دیوان محاسبات کشور

ماده 1- در این آیین نامه، منظور از قانون، قانون دیوان محاسبات کشور مصوب یازدهم بهمن ماه یک هزار و سیصد و شصت و یک و اصلاحات بعدی آن و منظور از دیوان، دیوان محاسبات کشور و منظور از دستگاه ها، دستگاه های موضوع تبصره ماده (2) قانون دیوان محاسبات کشور می باشد.

ماده 2- دیوان می تواند در اجرای وظایف و اختیارات خود حسب مورد انواع رسیدگی، بررسی و حسابرسی از جمله حسابرسی مالی، رعایت و عملکرد را انجام دهد.

ماده 3- وظایف حسابرسی باید در چارچوب قوانین و استانداردهای حسابرسی مربوط که توسط مراجع ذیربط رسمی و قانون تدوین و منتشر شده یا می شود، صورت پذیرد.

تبصره- مادام که تمام یا بخشی از استانداردهای موضوع این آیین نامه تدوین و منتشر نشده اند، نحوه عمل حسابرسی بر اساس ضوابط است که به تصویب رییس کل دیوان محاسبات کشور خواهد رسید.

ماده 4- گواهی صورتحساب‌های موضوع ماده (95) قانون محاسبات عمومی کشور با رعایت ضوابط، مقررات و استانداردهای لازم‌الاجراء پس از بررسی، رسیدگی و حسابرسی دیوان مطابق دستورالعمل‌های مربوط خواهد بود.

ماده 5- کنترل کیفیت حسابرسی که به منظور حفظ، ارتقاء و اطمینان بخشی و اعتباردهی صورت می پذیرد بایستی به نحوی باشد که فرآیند حسابرسی ازجمله گزارشها و اطلاعات مبتنی بر آن را در برگیرد.

ماده 6- گزارش تفریغ بودجه بر اساس نتایج حسابرسی یا رسیدگی به حساب ها و مدارک وفق دستورالعمل های مربوط تهیه و تنظیم می‌گردد. گزارش مزبور به انضمام نظرات دیوان به مجلس شورای اسلامی تسلیم می‌شود.

ماده 7- دیوان مکلف است با استقرار سامانه نظام الکترونیکی، به منظور کاهش هزینه‌های حسابرسی، اقدام به موقع و کارآمد، امکان نظارت روزآمد را فراهم نماید. کلیه دستگاه‌ها مکلفند در اجرای ماده (39) قانون، اسناد و هر گونه مدارک و اطلاعات درخواستی را از طریق سامانه مذکور در اختیار دیوان قرار دهند.

ماده 9- کلیه دستورالعمل ها و استانداردهای مورد نیاز این آیین نامه توسط واحدهای ذیربط دیوان تهیه و به تصویب هیأت عمومی دیوان محاسبات کشور خواهد رسید.

علی محمد احمدی- نایب رییس کمیسیون مشترک اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات

Exit mobile version