Site icon شناسنامه قانون

آیین‌نامه اجرایی بند (ت) ماده (14) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تبلیغات در حوزه پولی و بانکی کشور (در حال تصویب در هیئت وزیران)

ساختار سازمان اداری و استخدامی کشور انتصابات جدید در سازمان اداری انتصابات جدید در سازمان اداری و استخدامی کشور اطلاعیه جدید سازمان اداری و استخدامی تصویب طرح رتبه بندی مشاغل روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی مراکز آموزشی تأیید صلاحیت شده نظام‌نامه تعالی مدیریت منابع انسانی دستگاه‌های اجرایی کمیته آمارهای بخشی نظام اداری سامانه مدیریت اطلاعات پرداخت کارکنان نظام اداری سازمان اداری و استخدامی کشور

آیین‌نامه اجرایی بند (ت) ماده (14) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تبلیغات در حوزه پولی و بانکی کشور (در حال تصویب در هیئت وزیران)

فصل اول- تعاریف

ماده 1- اصطلاحات مورد استفاده در این آیین‌نامه در معانی مشروح ذیل به کار می‌رود:

1-1- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

1-2- تبلیغات: انتشار هر گونه اطلاعات برای معرفی محصولات، عملیات و خدمات پولی و بانکی از طریق رسانه‌ها از قبیل صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شبکه‌های ماهواره‌ای، مطبوعات، سینما، اینترنت، اینترانت، شبکه‌های صوتی و تصویری سازمانی، کارنما، نمایشگاه، اسلاید، بانک‌های اطلاعاتی، سامانه پیام کوتاه، تابلوی سر درب بنگاه اقتصادی و تولیدات چاپی نظیر آگهی‌نما، برگه‌های تبلیغاتی، هدایای تبلیغاتی، دفترک (بروشور)، دفترچه‌های راهنما، بسته‌بندی، برچسب، کارت معرفی و آگهی‌نامه.

1-3- مؤسسه اعتباری: بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی که به موجب قانون و یا با اجازه نامه بانک مرکزی تأسیس شده و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارد.

1-4- نهاد پولی و بانکی: مؤسسه اعتباری و سایر مؤسساتی که به نحوی از انحا به تشخیص بانک مرکزی به انجام عملیات و خدمات پولی و بانکی، مبادرت می‌ورزد.

فصل دوم- اصول و ضوابط

ماده 2- انجام تبلیغات توسط هر نهاد پولی و بانکی صرفاً در چارچوب این آیین‌نامه مجاز است.

ماده 3- انجام هر گونه تبلیغات توسط نهاد پولی و بانکی فاقد مجوز فعالیت از بانک مرکزی، ممنوع می‌باشد.

تبصره 1- نهاد پولی و بانکی دارای مجوز پذیره‌نویسی و یا مجوز تأسیس از بانک مرکزی موظف است قبل از انجام هر گونه تبلیغات مجوز لازم را از بانک مرکزی اخذ نماید.

تبصره 2- در صورت موافقت بانک مرکزی با تبلیغات نهاد پولی و بانکی دارای مجوز پذیره‌نویسی و یا مجوز تأسیس، نهاد مذکور نباید در تبلیغات خود از هر عبارت و عنوانی که مفهوم تحت نظارت بودن بانک مرکزی را تداعی کند، استفاده نماید.

ماده 4- تبلیغات انجام شده توسط نهاد پولی و بانکی باید به گونه‌ای باشد که موجب ایجاد انتظارات اشتباه، گمراهی و فریب مشتریان در خصوص خدمات پولی و بانکی نشود.

ماده 5- تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، باشگاه‌های فرهنگی و ورزشی و سایر اشخاص حقوقی و حقوقی که متولی امر تبلیغات می‌باشند، موظفند در انجام تبلیغات برای نهاد پولی و بانکی، مفاد این آیین‌نامه را رعایت نمایند.

ماده 6- انجام تبلیغات برای آن دسته از نهادهای پولی و بانکی مجاز است که نام آنها در پایگاه اطلاع‌رسانی بانک مرکزی به عنوان نهادهای مجاز آمده باشد.

ماده 7- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موظف است مفاد این آیین‌نامه را به کلیه مؤسسات و کانون‌های آگهی و تبلیغاتی، مطبوعات و سایر نهادهای تحت نظارت وزارتخانه مزبور، ابلاغ نموده و ضمن نظارت بر حسن اجرای آن، با متخلفین از مفاد آن برخورد قانونی نماید.

ماده 8- اجرای مقررات مندرج در این آیین‌نامه نافی لزوم رعایت سایر قوانین و مقررات مرتبط با تبلیغات نخواهد بود.

ماده 9- انجام هر گونه تبلیغات تحت هر عنوان در خصوص ارایه خدمات مشاوره‌ای و وکالت در زمینه مواردی نظیر اخذ مجوز تأسیس و فعالیت نهاد پولی و بانکی، اخذ تسهیلات بانکی، رفع سوءاثر از چک‌های برگشتی، انجام مراحل گشایش اعتبار اسنادی و صدور ضمانت‌نامه بانکی و ارایه محصولات و خدمات پرداخت و بانکداری الکترونیکی بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی، ممنوع است.

ماده 10- انجام هر گونه تبلیغات در زمینه خرید و فروش تسهیلات بانکی، خرید و فروش مجوزهای تأسیس و فعالیت نهادهای پولی و بانکی ممنوع است.

ماده 11- انجام تبلیغات بر روی اسکناس، ایران چک، مسکوکات منتشره بانک مرکزی و همچنین هر گونه تبلیغات از طریق چاپ برگه‌های شبه اسکناس، شبه ایران چک و ضرب شبه مسکوکات بانک مرکزی، ممنوع می‌باشد.

ماده 12- انجام هر گونه تبلیغات توسط نهادهای پولی و بانکی که با قوانین و مقررات ناظر بر حوزه پولی و بانکی کشور و بخشنامه‌ها و دستورات بانک مرکزی مغایر باشد، ممنوع است.

ماده 13- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی موظفند به محض اعلام بانک مرکزی، مبنی بر مغایرت تبلیغات مذکور، تمهیدات لازم برای توقف فوری تبلیغات را اتخاذ نموده و مراتب را به بانک مرکزی اعلام نمایند.

ماده 14- نهادهای پولی و بانکی موظفند در صورتی که تبلیغات آنها بنا به تشخیص بانک مرکزی، مغایر با مقررات و ضوابط باشد و یا باعث ایجاد اختلال در سیستم پولی و بانکی شود، با اعلام بانک مرکزی نسبت به توقف تبلیغات خود اقدام نمایند.

ماده 15- تبلیغات مؤسسه اعتباری در زمینه نرخ سود بانکی که فراتر از نرخ‌های ابلاغی توسط بانک مرکزی باشد، ممنوع است.

ماده 16- تبلیغات مؤسسه اعتباری در خصوص سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار باید حداقل شامل موارد زیر باشد:

16-1- حداقل مبلغ برای افتتاح حساب

16-2- نرخ سود علی‌الحساب

16-3- مقطع پرداخت سود علی‌الحساب

16-4- نرخ حق‌الوکاله

16-5- حداقل مدت زمان لازم برای تعلق سود علی‌الحساب

ماده 17- تبلیغات مؤسسه اعتباری در زمینه جوایز قرعه‌کشی سپرده‌های قرض‌الحسنه که مغایر با مقررات ابلاغی توسط بانک مرکزی باشد، ممنوع است.

ماده 18- انجام هر گونه تبلیغات توسط صندوق‌های قرض‌الحسنه و مؤسسات پس‌انداز و تسهیلات مسکن مبنی بر ارایه برنامه زمان‌بندی برای اعطای وام در قبال گذراندن سپرده برای مدت معین در چارچوب جداولی بر اساس نوبت و مبلغ و موارد مشابه، ممنوع است.

ماده 19- انجام تبلیغات متضمن قرعه‌کشی و اعطای جایزه توسط صندوق‌های قرض‌الحسنه، به استثنای صندوق‌های قرض‌الحسنه وابسته به مؤسسات اعتباری، ممنوع است.

ماده 20- انجام تبلیغات توسط تعاونی‌های اعتبار صنفی و کارمندی/ کارگری در محل‌های خارج از سازمان متبوع، ممنوع است.

ماده 21- نهادهای پولی و بانکی باید در صورت درخواست بانک مرکزی مستندات لازم را برای اثبات ادعاها و محتوای تبلیغات خود ارایه نمایند.

ماده 22- سایر ضوابط تبلیغات مربوط به نهادهای پولی و بانکی عنداللزوم توسط بانک مرکزی تدوین و ابلاغ خواهد شد.

فصل سوم- مجازات‌ها

ماده 23- بانک مرکزی موظف است با آن دسته از نهادهای پولی و بانکی که مفاد این آیین‌نامه را نقض می‌نمایند، مطابق با ماده (44) قانون پولی و بانکی کشور و ماده (14)‌ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران برخورد قانونی نماید.

ماده 24- تخلف رسانه‌ها از مفاد این آیین‌نامه مستوجب جریمه نقدی تا میزان ده برابر هزینه تبلیغ صورت گرفته می‌باشد که به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.

منبع: سایت دفتر هیأت دولت

Exit mobile version