بخشنامه ضوابط نحوه ارتقا رتبه و طبقه وزارت بهداشت و درمان
ضوابط نحوه ارتقا رتبه و طبقه وزارت بهداشت و درمان
شناسنامه قانون- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابلاغ آییننامه مهندسی و ارزیابی مشاغل کارکنان غیرهیات علمی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سال ۱۴۰۴، ضوابط نحوه ارتقا رتبه و طبقه وزارت بهداشت و درمان را مشخص کرد.
بر اساس مفاد ماده ۷۱ تا ۸۴ آییننامه مهندسی و ارزیابی مشاغل سال ۱۴۰۴ ضوابطی برای ارتقا طبقه و رتبه شغلی کارمندان علوم پزشکی مشخص شده است.
رعایت ضوابط مذکور از ابتدای سال ۱۴۰۴ الزامی است.
دو نکته مهم:
بر اساس ضوابط جدید ابلاغی وزارت بهداشت؛
⬅️ دو طبقه به سقف طبقات کارکنان فوقایسانس و بالاتر و
⬅️ یک طبقه به سایر کارمندان وزارت مذکور اضافه میشود.
فصل ششم- ضوابط اجرایی ارتقا طبقه و رتبه شغلی
ماده ۷۱- کارمندان شاغل در دانشگاه/ دانشکده/ مؤسسه برابر جدول شماره ۱ و بر اساس شرایط احراز تحصیلی و تجربی به طبقات شغلی استحقاقی در جدول حق شغل ارتقاء مییابند.
تبصره: روند ارتقا طبقه دارندگان مدرک تحصیلی دکترای دامپزشکی نظیر دارندگان دکتری حرفهای میباشد.

ماده ۷۲- رعایت حداکثر سقف طبقات شانزدهگانه جدول فوق الزامی است.
ماده ۷۳- کارمندانی که در بدو استخدام دارای شرایط تحصیلی و تجربی جدول شماره یک باشند، در طبقه استحقاقی قرار خواهند گرفت.
تبصره ۱: کارمندان قرارداد کار معین بعد از تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۲۸ مشمول این ماده میباشند.
ماده ۷۴- شاغلین مشاغلی که در مناطق کمتر توسعه یافته، موضوع فهرست تصویبنامه شماره ۷۶۲۹۴/ت۳۶۰۹۵هـ مورخ ۱۰/۴/۱۳۸۸ هیأت وزیران و استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کردستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و ایلام خدمت مینمایند، به ازای هر یک سال سوابق تجربی، از یک سال تعجیل (کسر سال به نسبت) در ارتقاء طبقه و رتبه برخوردار میشوند.
تبصره: سنوات خدمت سربازی، پیامآوری بهداشت و بخش خصوصی به صورت مضاعف قابل پذیرش نمیباشد.
ماده ۷۵- ملاک محاسبه ارتقاء طبقه شغلی افرادی که قبل از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری (۱۳۸۸/۰۱/۰۱) برابر مقررات حاکم از سوابق تجربی بخش غیردولتی و همچنین امتیاز تعجیل در گروه استفاده نمودهاند، برای انطباق تجربه آنان با جدول ارتقاء طبقه شغلی (جدول شماره ۱)، در تمام طبقات تاریخ دریافت آخرین گروه استحقاقی خواهد بود.
ماده ۷۶- نحوه ارتقاء کارمندان به رتبههای شغلی بالاتر به شرح جدول شماره ۲ و شرایط و مواد مرتبط زیر میباشد:

۷۶-۱: ارتقاء به رتبه پایه:
۱. کسب حداقل ۷۰ درصد امتیاز از میانگین مجموع امتیاز ارزیابی سالیانه کارمند در دوره ارتقاء رتبه شغلی.
۲. گذراندن ۳۰۰ ساعت دوره آموزشی در چارچوب نظام آموزشی کارکنان، مصوب کارگروه آموزش و توانمند سازی کارکنان دانشگاه/ دانشکده/ موسسه.
۳. تاریخ اجرا جهت مشاغل سطح کاردانی و کارشناسی از ۰۹۸۸/۰/۰ و جهت مشاغل سطح سایر از ۰۹۳۷/۰/۰ میباشد.
تبصره: برای مشاغل رسته خدمات، گذراندن ۷۰ ساعت دوره آموزشی در چارچوب نظام آموزشی کارکنان، مصوب کارگروه آموزش و توانمند سازی کارکنان دانشگاه/ دانشکده/ موسسه کافی است.
۷۶-۲: ارتقاء به رتبه ارشد:
۱. کسب حداقل ۷۵ درصد امتیاز از میانگین مجموع امتیاز ارزیابی سالیانه کارمند در دوره ارتقاء رتبه شغلی.
۲. گذراندن ۲۵۰ ساعت دوره آموزشی در چارچوب نظام آموزشی کارکنان، مصوب کارگروه آموزش و توانمند سازی کارکنان.
تبصره: برای مشاغل رسته خدمات، گذراندن ۵۰ ساعت دوره آموزشی در چارچوب نظام آموزشی کارکنان. مصوب کارگروه آموزش و توانمند سازی کارکنان دانشگاه/ دانشکده/ موسسه کافی است.
۷۶-۳: ارتقاء به رتبه خبره:
۱. کسب حداقل۸۰ درصد امتیاز از میانگین مجموع امتیاز ارزیابی سالیانه کارمند در دوره ارتقاء رتبه شغلی.
۲. گذراندن ۲۰۰ ساعت دوره آموزشی در چارچوب نظام آموزشی کارکنان، مصوب کارگروه آموزش و توانمند سازی کارکنان دانشگاه/ دانشکده/ موسسه.
۳. دارا بودن حداقل یک تجربه ثبت شده در سامانه مدیریت دانش مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت یا یک پیشنهاد تایید شده.
۷۶-۴: ارتقاء به رتبه عالی:
۱. کسب حداقل ۸۵درصد امتیاز از میانگین مجموع امتیاز ارزیابی سالیانه کارمند در دوره ارتقاء رتبه شغلی.
۲. کسب حداقل ۳۸۰ امتیاز از ۵۰۰ امتیاز جدول شماره ۳.
۳. گذراندن ۱۵۰ ساعت دوره آموزشی در چارچوب نظام آموزشی کارکنان، مصوب کارگروه آموزش و توانمندسازی کارکنان دانشگاه/ دانشکده/ موسسه.
۴. دارا بودن حداقل یک تجربه تایید شده در سامانه مدیریت دانش مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت، یا دو پیشنهاد تایید شده و یا یک پیشنهاد اجرا شده.
تبصره: پیشنهاد تاییدشده در ارتقا به رتبه خبره، قابل پذیرش در این ارتقا نمیباشد و چنانچه پیشنهاد مذکور اجرایی شود؛ قابل قبول میباشد.

ماده ۷۷- برای شاغلینی که در مناطق کمتر توسعه یافته موضوع فهرست تصویبنامه شماره ۷۶۲۹۴/ت۳۶۰۹۵هـ مورخ ۱۰/۴/۱۳۸۸ و استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کردستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و ایلام، خدمت مینمایند، جهت ارتقاء به رتبه عالی کسب ۳۶۰ از ۵۰۰ امتیاز جدول شماره ۳ الزامی است، مشروط به اینکه حداقل در سه سال اخیر به صورت کامل در مناطق کمتر توسعه یافته اشتغال داشته باشند.
ماده ۷۸- کارمندانی که در مرحله تطبیق، رتبه مربوط را برابر ضوابط کسب نمودهاند، همچنان در همان رتبه باقی خواهند ماند تا شرایط خدمتی و سایر عوامل مندرج در این آییننامه را احراز نمایند.
ماده ۷۹- کارمندانی که طبق مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی به عنوان نخبه شناخته شده و تائیدیه بنیاد ملی نخبگان را اخذ نموده باشند، از طی کردن برخی رتبهها به شرح زیر معاف میشوند:
۱. مشاغل کاردانی و پایینتر از طی کردن رتبه مقدماتی.
۲. مشاغل کارشناسی و بالاتر از طی کردن رتبههای مقدماتی و پایه.
تبصره: نخبگان مذکور برای کسب رتبههای بعدی تابع مواد مندرج در این آئیننامه خواهند بود.
ماده ۸۰- دورههای آموزشی ارائه شده در فاصله هر رتبه صرفا برای ارتقاء همان رتبه ملاک عمل خواهد بود و برای ارتقاء بعدی قابل محاسبه نیست.
ماده ۸۱- کسب توامان دو رتبه شغلی امکانپذیر نمیباشد.
تبصره: در خصوص کارمندانی که تجربه لازم برای ارتقاء به رتبه بالاتر را دارند، گذراندن دورههای آموزشی مورد نیاز در حد فاصل دو رتبه الزامی است.
ماده ۸۲- جهت کارمندان مشمول حالت اشتغال، صرفا مدت سابقه برای ارتقاء رتبه، ملاک عمل میباشد.
ماده ۸۳- در خصوص کارمندانی که سوابق بخش خصوصی ارائه نمودهاند و فاقد نمره ارزیابی عملکرد میباشند، ملاک در ارتقا رتبه، استمرار خدمت این افراد میباشد. لیکن دارا بودن یک سال نمره ارزیابی عملکرد در خدمت دولتی الزامی است.
ماده ۸۴- مشمولین طرح خدمت پزشکان و پیراپزشکان و متعهدین برقراری عدالت آموزشی در صورت استمرار طرح و دارا بودن تجربه از ارتقا طبقه و رتبه مطابق مقررات این فصل برخوردار میگردند.