تعطیلات و مرخصی

تصویب یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی و لغو تعطیلی ۸ ربیع الاول

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 1 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی با 134 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

مقدمه و دلایل توجیهی طرح یک فوریتی به این شرح است:

روند تعطیلی 8 ربیع‌الاول سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) که طبعا مصادف با آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) است، بدین صورت بود که در اثنای بررسی لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور در مجلس نهم بندی مبنی بر تعطیلی روز هشتم ربیع‌الاول بدون مناسبت در این لایحه گنجانده شد و به تصویب رسید. شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفت و در مجلس دهم گزارش کمیسیون مربوط مبنی بر رفع ایراد شورای نگهبان به صحن علنی آمد، در صحن علنی به بهانه اینکه مربوط به گذشته است و نیازی به اظهارنظر موافق و مخالف نیست در حالی که برخی نمایندگان اعتراض داشتند بدون صحبت مخالف و موافق مصوب تلقی شد اما اشکالاتی که بر این تعطیلی مترتب است از این قرار است:

1- معلوم نیست در این روز تعطیل مردم باید عزاداری کنند یا شادی چون برای شهادت امام حسن عسگری (ع) باید عزادار بود و باید برای آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) باید شادی کرد مگر اینکه بگوییم نصف روز عزاداری و نصف دیگر جشن گرفته شود.

2- فلسفه تعطیلی یک روز، بزرگداشت آن روز است، بزرگداشت 8 ربیع‌الاول مثلا عاشورا که مراسم خاصی اجرا می‌شود با عدم تعطیلی این روز که ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها، مطبوعات و غیره دایر هستند و برنامه‌هایی برگزار و مطالبی منتشر می‌شود بهتر انجام می‌شود. تعطیلی باعث می‌شود که از بسیاری از امکانات استفاده نشود.

3- این روز مجاور نهم ربیع‌الاول است که برخی شیعیان تندرو در شب آن یعنی 8 ربیع‌الاول هنگام شب برنامه‌ای برگزار می‌کنند که مخل وحدت اسلامی است. این تعطیلی باعث می‌شود که آن برنامه که مدتی است کمرنگ شده است احیا شود.

4- اثر منفی اقتصادی یک روز تعطیلی برای بخش خصوصی در کل کشور بر همگان روشن است.

تکمیلی:

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، علی مطهری در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 1 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی به عنوان طراح طرح یک فوریتی اصلاح تعطیلات رسمی اظهار داشت: این طرح قرار بود دو فوریتی باشد اما فرصت نشد زیرا ما می‌خواستیم اصلاح تعطیلات رسمی کشور به همین تعطیلات 8 ربیع الاول امسال برسد ولی نهایتا با یک فوریت مطرح شد.

شناسنامه قانون | 92051 Orig

نماینده مردم تهران با بیان اینکه موضوع تعطیلی 8 ربیع‌الاول سالروز شهادت امام حسن عسگری(ع) و آغاز امامت ولیعصر(عج) است، بیان کرد: ابتدا در مجلس نهم این موضوع مطرح شد و به دلیل قولی که داده بودند در لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور گنجانده شد و در مجلس به تصویب رسید که شورای نگهبان به دلیل اینکه این قانون بار مالی دارد با آن مخالفت کرد.

مطهری با بیان اینکه فشارهایی آوردند تا نهایتاً معاون اول رئیس جمهور در نامه‌ای تقبل هزینه‌های مالی این قانون را پذیرفت که شورای نگهبان نامه معاون اول رئیس جمهور را قبول نکرد، متذکر شد: در نهایت فشار آوردند و رئیس جمهور نامه‌ای مبنی بر قبول هزینه ها به شورای نگهبان ارسال کرد.

وی با بیان اینکه این موضوع به مجلس نهم بازگشت ولی با این استدلال که این موضوع از قبل مطرح شده اجازه داده نشد تا موافق و مخالف صحبت کنند و مصوب تلقی شد، افزود: باید توجه داشت که این طرح به هیچ وجه جنبه سیاسی و فراکسیونی ندارد و از فراکسیون نمایندگان ولایی نیز آقایان پژمانفر و سلیمی آن را امضا کردند و ما در این طرح مصلحت کشور را دیده‌ایم زیرا این موضوع باعث وهن مجلس شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح علل مخالفت خود با تعطیلی 8 ربیع‌الاول گفت: روشن نیست مردم در این روز باید عزاداری کنند یا به شادی بپردازند، در ضمن فلسفه تعطیلی یک روز بزرگ داشتن آن روز است. سوال ما این است که آیا با تعطیلی مطبوعات و ادارات این روز بزرگ داشته می شود یا با دائر بودن آنها؟

مطهری با بیان اینکه تعطیلی این روز اثرات اقتصادی منفی را هم به دنبال دارد  و درآمد دولت را نیز کاهش می‌دهد و بخش خصوصی نیز تعطیل می‌شود، اظهار داشت: با وجود تعطیلات زیادی که در کشور داریم کار درستی نیست که این روز را تعطیل کنیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تشریح دیگر علت مخالفت خود با روز 8 ربیع‌الاول گفت: این روز مجاور با 9 ربیع‌الاول است که برخی افراد تندرو در این روز کارهایی را انجام می‌دهند که مخل وحدت اسلامی است و تعطیل کردن 8 ربیع‌الاول موجب می‌شود که افراد به سراغ این کارها بروند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصلحت و آبروی مجلس در تهیه این طرح مد نظر ما است، گفت: امیدوارم این تعطیلی برای سال‌های آینده لغو شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون آیا مایلید تازه‌ها و مقررات مهم برای شما ارسال شود؟
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها