جدول افزایش حقوق و مزایای مشمولین قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰
جدول افزایش حقوق و مزایای مشمولین قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰
لایحه قانون نظام رتبهبندی معلمان در تاریخ ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و برای تأیید شورای نگهبان ارسال شده است. این قانون هنوز از سوی شورای نگهبان تأیید و ابلاغ نشده است.
بیشتر ببینید: مصوبات نهایی قانون نظام رتبه بندی معلمان
بر اساس لایحه مصوب مجلسُ افزایش حقوق و مزایای مشمولین قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ به شرح جدول زیر است.
همانگونه که در جدول مشاهده میشود، آن دسته از معلمانی که مجموع حکم آنان کمتر از ۵ میلیون تومان است، با اجرای رتبهبندی (فارغ از رتبهای که در آن قرار میگیرند) جمع حقوق و مزایای آنان به مبلغ ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
برای بزرگنمایی بیشتر بر روی عکس کلیک کنید
ویژگیها و نحوه محاسبه رتبهبندی در لایحه رتبهبندی
۱- رتبهبندی یکی از فوقالعادههای ویژهای است که دو حالت دارد؛ معلمان بنابه فصل دهم همانند کارکنان دیگر دولت حقوق میگیرند که بر اساس ماده شش این قانون، دولت مکلف است همهی امتیازات و درصدهای موضوع فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برابر سایر کارکنان دولت، به مشمولین این قانون اختصاص دهد که فوقالعاده رتبهبندی موضوع این ماده علاوه بر امتیازات و درصدهای اعلام شده است.
۲- کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل پنج سال خدمت در هر یک از رتبهها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آیین نامه اجرایی این قانون بوده و حداقل سابقهی خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال است که همچنین دورهی خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دورهی ابتدایی، مدارس استثنایی و مناطق محروم، مرزی و عشایری، به ازای هر سال خدمت سه ماه از سقف رتبه کاهش مییابد.
۳- تعداد ۵۳۸ هزار و ۲۴۸ معلم لیسانس، فوق دیپلم و دیپلم با متوسط دریافتی ۶ میلیون ۸۶۳ هزار تومان، ۱۹۰ هزار و ۹۹ نفر فوق لیسانس با متوسط دریافتی ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و ۵ هزار و ۴۰۰ معلم نیز دکترا دارند و به طور متوسط نیز ۸ میلیون ۷۹۰ هزار تومان دریافت میکنند.
۴- چنانچه حقوق و فوقالعادههای هریک از معلمان از هشتاد درصد مجموع حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد، مابه التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد و افرایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، تحت عنوان «فوقالعاده رتبهبندی» و «تفاوت تطبیق» همه ساله متناسب با تغییرات حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران محاسبه شده و مشمول کسور بازنشستگی نیز میشوند.
۵- افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، از ۳۱ شهریور ماه سال جاری در سقف ۱۲۵ هزار میلیارد ریال پرداخت میشود و از ابتدای سال ۱۴۰۱ منوط به پیشبینی بار مالی در قوانین بودجه سنواتی، به صورت کامل اعمال خواهد شد.
۶- برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۱۰ درصد، مربی معلم ۱۵ درصد، علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم ۱۲ درصد، علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، دانشیار معلم ۱۰ درصد، علاوه بر افزایش رتبههای قبلی و استاد معلم پنج درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی به مجموع حقوق، مزایا و فوقالعادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده میشود.
۷- طی این لایحه میزان بودجه آموزش و پرورش از هشت درصد به ۱۲ درصد کل بودجه عمومی کشور افزایش خواهد یافت و معلمان باید در نظر بگیرند که اکثر حقوقهای کارمندان با سابقه دولت حدود ۴ میلیون تومان است اما بنابه جایگاه والای معلمین مقدار دریافتی آنها افزایش مییابد.
۸- در حال حاضر میانگین دریافتی کل معلمان ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است که بدون لایحه رتبهبندی نیز حقوق آنها یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
اهم تغییرات لایحه مصوب با لایحه دولت:
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
در مقدمات لایحه تصویب شده، تغییرات بسیاری را اعمال کردیم؛ دولت اعلام کرده بود که باید ظرف سه سال معلمان را رتبهبندی کنیم و برای هر رتبه، حداکثر درصدی تعیین کرده بود که ما این درصدهای را حذف کردیم چرا که آموزش و پرورش نمیتوانست آن را رعایت کند همچنین کل افزایش حقوق را ۲۵ درصد در نظر گرفته بود که حدودا ۱۵ الی ۱۶ هزار میلیارد میشد که ما آن را هم تغییر دادیم.
در تغییرات اعمال شده برای معلمان جایگاهی را تعیین و اسامی را مشخص کردیم و دو ایراد اساسی در لایحه دولت را اصلاح کردیم؛ بنابه گفته دولت، معلمان باید دو سال کار کنند و بعد آن رتبهبندی شوند که ما آن را حذف کردیم تا معلم از بدو ورود به کلاس رتبهبندی شود، دومین مورد نیز این بود که این لایحه شامل مدیر، معاونان، کادر مدرسه و اداره نمیشد و ما آن را تغییر داده و به ۷۳۳ هزار و ۸۱۶ نفر آن را ارتقا دادیم.
مطالب مرتبط:
- جدول تعیین درصد فوقالعاده رتبه بندی معلمان و نحوه محاسبه افزایش مربوط
- جزییات مصوبات نهایی قانون نظام رتبه بندی معلمان در صحن علنی مجلس
سلام من با سی سال خدمت ومهر ١۴۰٢بازنشسته میشم وفوق دیپلم هستم اما رتبه بندی شاملم نشد پس چکار کنم
مگر رتبه بندی از ۳۱ شهریور ۴۰۰شامل بازنشسته های مهر۴۰۰ نمیشد چرا حق مارا ضایع کردند
این رتبه بندی بدرد عمه شون میخوره معلم بیست سال خدمت در حال حاًضر اگر کمتر از بیست میلیون بگیره یعنی با یک کارگر هیچ فرقی نداره ، معلم درجامعه ایران پشیزی ارزش ندارد
نظامیان که جونشونو کف دستشون گرفتن دارن از این مملکت محافظت می کنند با 25 سال سابقه و درجه بالا حقوقشون به 15 میلیون نمی رسه شما چطور توقع داری به شما 20 تومن بدن که 4 ماه سال را تعطیلی و بقیه روزها هم ساعت 12 ظهر میری خونه پیش زن و بچت حال می کنی . یکم
اولا که همه کارکنان آموزش و پرورش 4ماه تعطیل نیستن فقط معلم ها تعطیل هستن اما بهتره اطلاعاتتون رو بالا ببرین کلیه ادارات و دستگاههای دولتی کارانه و اضافه کاری دارن که در همون ساعت موظفی کارشون گنجونده شده ،درسته تعطیل نیستن برن خونه اما کاری هم بیشتر ساعت موظفی انجام ندادن که آخر ماه دارن پولش میگیرن،چون نرفتن خونه شما متوجه پول مفت دریافتیشونم نمیشین و فقط به معلمها گیر دادین
اخوی معلم تامین باشه جامعه پیشرفت می کنه معلم نباید دو یا سه شغله باشه دغدغه مستاجری و …دنیا اگر پیشرفت می کنه از توجه به معلم است
سلام من با سی سال خدمت ومهر ١۴۰٢بازنشسته میشم وفوق دیپلم هستم اما رتبه بندی شاملم نشد پس چکار کنم
حقوق نظامی 15 تومنه، خب اونم کمه عزیزم. حقوق یه نفر تو شرکت نفت 20 تومنه. یه کارمند بانک 25 تومنه.
در مورد 4 ماه تعطیلی هم شتر در خواب بیند پنبه دانه. من روزهای سه شنبه باید تولیمو شرکت کنم. چون کلاس دارم هیچ روزی حق مرخصی ندارم! اونوقت بقیه کارمندا چطور. در ماه 3 روز مرخص دارن جمع بزنی خودش شد یه ماه تعطیلی…. نظامی ها هم 24-48 هستن. اگر جنگ بشه من معلم از توی نظامی زودتر تو خط مقدمم. خوبه حالا منم بگم: حقوق مفتی که در زمان صلح می گیری رو به رخ نکش! مشکل از معلت بوده که نتونسته حالیت کنه اگر معلم کم بگیره چرخ فرهنگ و پرورش جامعه نمی چرخه.
باسلام
علی اقا من سی سال سابقه ام چه کنم
وای براین تفکر معلم.واقعا خودت یه کم فکر کن.میگی اون که بیست سال سابقه داره عرق ریخته حقوقش باید بیشتر باشه.خوب درسته .این بنده خدا هم این مراحل و باید طی بکنه عرق بریزه.اون که سابقش بیشتره زودتر بازنشست میشه.سربازی که نرفتین ارشدترین. بعدش اون بنده خدا مگه زن و بچه نداره..به نظر من همه باید مساوی باشن.این تفکر غلط و بزارید کنار.
سلام کف مبلغ دریافتی وسقف دریافتی در رتبه بندی مشخص هستش کسی که تازه وارد آموزش وپرورش میشه حقوقش هشت میلیون هستش و اون کسی هم که مثلا سی سال سابقه داره ۱۶ میلیون می گیره و کسی هم که ۱۵سال سابقه داره ۱۲میلیون بگیره و فرقی بین مدیر مدرسه و معلم نباشه در آموزش و پرورش کسی بر دیگری برتری ندارد همه معلم هستند کسایی که علاقه به تدریس دارند میرن تدریس می کنند و اون کسایی هم که حوصله تدریس رو ندارن میرن مدیر و معاون میشن منتها با حقوق برابر،در مورد مدرک هم مگر نمی گویید نقش معلم مربی است پس مدرک دکترا داشتن لازم نیست کسایی که مدرک بالاتر دارن یه مبلغ اندکی به حقوقشون اضافه بشه چون برای تمرین تکرار کردن دروس و اخذ امتحان و اصلاح ورقه ها و رسیدگی به تکالیف دانش آموزان نیازی به مدرک دکترا نیست.ودر آخر اینکه در آموزش وپرورش با آمدن حق مدیریت و معاونت انگیزه برای معلمان نمانده همه معلمان تلاش دارند که یا مدیر بشند یا معاون درواقع ارزش معاون بودن بر معلم بودن بیشتره در حالی که باید برعکس بشه یا لااقل برابر بشه
مدیر و معاون برای دو روز بیشتر کار کردن 800تومن بالاتر مبگیرن همکار محترم
حداقل چهار برابر 800 تومان بشه شاید بیان معاون بشوند
ضمنا من 60 تا معلم داشتم پارسال درخواست معاونت دادم حتی یک نفر نپذیرفت
کسی که دکتری داره با 60 مقاله و 80 سخنرانی و صدها جلسه اموزش والدین رو تدریس کرده و دوره بازی درمانی و شناخت اختلالات کودکان و مهارت های تدریس رو به اضافه 8 عنوان کتاب تخصصی که نوشته، باید با کسی که فقط رفته درس داده فرق داشته باشه
باسلام
دوست عزیز برای مدیر ومعاون شدن هم شاخصه هایی هست
سلام
بنده یکی از دبیران شاغل در پست اداری می باشم . دارای 26 سال سابقه و با حقوق 80800000 ریال می باشم. اگه رتبه بندی به کارکنان اداری تعلق نگیره یک فرد تازه کار حقوقش با بنده برابر خواهد شد. آقایان تصمیم گیرنده این وضع چگونه تفسیر میکنند. آیا به نظر شما رتبه بندی جامع ومانع می باشد
سلام
چرا باید کسی سال اول استخدامش هست با حقوق 4 میلیون به یکباره با معلمی که مثلا ده سال سابقه داره با حقوق 7 میلیون بعد از اجرای رتبه بندی حدود 8 میلیون و اندی و برابر حقوق بگیرند؟
این اصلا عادلانه نیست…
پس سابقه تدریس و اونهمه سال عرق ریختن تاثیرش چی بوده؟!!
رتبه بندی باید اصلاح بشه…
اشکال اساسی داره
طبق مصوبه مجلس کارمندان اداری که حکم معلمی و دبیری هم دارند نیز مشمول رتبه بندی می شوند. نگران نباش دوست بزرگوار.
خب برابر بشه مگه چیه؟ عدالت باید باشه. شما چندسال کار کردی حقوق تو گرفتی دیگه، بخیل نباشیم..
درود. شما فکر کنید یک معلم با سابقه مثلا 10 تا 20 ساله تا حالا به دلیل ارزانی های اون سالها، خونه و ماشین خریده و حتی چیزهای بیشتر. اما یه جوان تازه کار الان با 8 تومن چیکار می تونه بکنه؟ بنابر این هم باید به تازه کارها بدهند و هم به جوانها