آزمون تعیین صلاحیت
حق بیمه و بازنشستگی

لایحه دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

لایحه دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان

نامه شماره ۹۴۶/۴۱/۵۸۸۸۲ مورخ ۶/۵/۱۴۰۰

جناب آقای دکتر قالیباف

رییس محترم مجلس شورای اسلامی

لایحه “دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان” که به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه ۹/۴/۱۴۰۰ هیئت وزیران به تصویب رسیده است، برای انجام تشریفات قانونی به پیوست تقدیم می‌شود.

حسن روحانی- رییس‌جمهور

مقدمه توجیهی:

با عنایت به تکالیف دولت در اجرای قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی -مصوب ۱۳۹۵- مبنی بر متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران و ضرورت استمرار عدالت در نظام پرداخت ها و بهبود معیشت آنان، لایحه زیر برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می‌شود:

لایحه دائمی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان

ماده ۱- حقوق کلیه بازنشستگان، موظفین و مستمری‌بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح با سی سال سابقه، از تاریخ تصویب این قانون توسط هیئت وزیران به نحوی تعیین می‌شود که از (۹۰) درصد حقوق و فوق‌العاده‌ها و سایر اقلام مشمول کسور بازنشستگی شاغل سی سال خدمت مشابه در همان دستگاه بیشتر نباشد.

تبصره ۱- مفاد ماده (۱۰۴)، تبصره‌های (۱) الی (۹) ماده (۱۰۹) و تبصره های (۱) الی (۴) ماده (۱۱۰) قانون مدیریت خدمات کشوری به قوت خود باقی است.

تبصره ۲- چنانچه هر کدام از بازنشستگان و موظفین بر اساس مستندسازی سال ۱۳۹۹ بیش از ارقام موضوع ماده (۱) این قانون دریافت می‌نمایند، همان ارقام ملاک پرداخت می باشد. تفاوت دریافتی این دسته از افراد ناشی از اجرای این قانون با مقررات قبلی از جمع حقوق آنان محاسبه و به صورت ثابت در ردیفی جداگانه درج می گردد. این تفاوت بجز افزایش سنواتی مشمول سایر افزایش های موضوع تبصره (۳) این ماده نخواهد بود.

تبصره ۳- چنانچه امتیازات یا درصد عوامل و مبانی تشکیل دهنده اقلام مشمول کسور بازنشستگی حقوق شاغلین، طبق مقررات و مصوبات و با تأیید سازمان های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی کشور تغییر یابد، حقوق بازنشستگان در ابتدای سال آتی متناسب با این تغییرات به نحوی ترمیم می گردد که از (۹۰) درصد مذکور در این ماده بیشتر نگردد.

تبصره ۴- بازنشستگان شرکت‌های واگذار شده به استناد قانون اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی -مصوب ۱۳۸۶- و همچنین مشمولان بند (الف) ماده (۶) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور – مصوب ۱۳۹۵- که به اشتراک خود در صندوق‌های بازنشستگی ذیربط ادامه داده اند، متناسب با میزان و سنوات پرداخت کسور بازنشستگی و بر اساس ضوابطی که در آیین نامه اجرایی این قانون تعیین می گردد متناسب‌سازی خواهند شد.

تبصره ۵: بار مالی این ماده هر ساله بنا به پیشنهاد صندوق بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و تأیید سازمان برنامه و بودجه در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی می شود.

تبصره ۶- در صورتی که سابقه سنوات اشخاص موضوع این قانون، کمتر از سی سال باشد، حقوق آنان متناسب با همان میزان سابقه تعیین خواهد شد.

ماده ۲- دولت مکلف است ظرف پنج سال ضمن تأدیه کامل بدهی های حسابرسی شده خود بر اساس محاسبات تعهدات آتی (آکچوئری) به سازمان تأمین اجتماعی، هر ساله تعهدات قانونی جاری خود را در قبال بیمه شدگان شاغل مشترک سازمان تأمین اجتماعی که به استناد قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام برقرار شده است، در لوایح بودجه سنواتی منظور نماید.

ماده ۳- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است بر اساس مفاد اساسنامه و مقررات مصوب هیأت امنا از محل کلیه منابع خود از جمله موارد مندرج در ماده (۲) این اقنون نسبت به متناسب سازی حقوق مستمری بگیران خود اقدام نماید.

تبصره- مستمری حداقل بگیران سازمان تأمین اجتماعی با سی سال سنوات بیمه پردازی نباید از حداقل دستمزد مشمولان قانون کار کمتر باشد.

ماده ۴- سایر صندوق‌ها و سازمان‌های بازنشستگی می توانند بر اساس مقررات مصوب بالاترین مرجع تصمیم گیری خود و متناسب با منابع داخلی که از محل کسورات بازنشستگی، سرمایه‌گذاری‌ها، فروش دارایی‌ها و سایر روش‌های تأمین منابع که در اساسنامه پیش‌بینی شده است، نسبت به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و موظفین اقدام نمایند.

ماده ۵- آیین‌نامه‌های اجرایی مورد نیاز این قانون ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط سازمان‌های اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌های اجرایی ذیربط تدوین و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

مقررات مرتبط:

3 دیدگاه

  1. سلام خیلی خیلی خیلی طرح و لایحه دو فوریتی دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین خوب و حل کننده مشکلات ما بازنشستگان و خانواده هایمان است.پس چرا می نویسند مجلس هنوز هیچ تصمیمی در خصوص همتظرازی حقوق بازنشستگان را با شاغلین نگرفته است؟بخدا قسم مثل اینکه بدترین خبر زندگی‌مان را شنیدیم. ما بازنشستگان و خانواده هایمان طاقت شنیدن چنین خبرها را نداریم ما بازنشستگان چندین سال است هر روز منتظر شنیدن تصویب و اجرا شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین هستیم .پس شادی و خوشبختی و خوشحالی را به سر سفره خالی مان آورده وخانواده هایمان و ما بازنشستگان و خانواده هایمان را به آرزوی دیرینه ما برسانید.

  2. حالا معلمان با انگیزه سال جدید رو شروع میکنند چون معیشت واسه معلم و بازنشسته از اوجعب و اجبات ..تواین تورم ۵۹ درصد

  3. افرین بر نمایندگان مجلس و جناب ریسی و سازمان بودجه که همسان سازی رو در دو فوریت تصویب کردن لطفا حکم بازنشسته ها رو زودتر صادر کنید …سپاسگزارم از تمام عواملی که در همسان سازی زحمت کشیدن …بهرامی بازنشسته ۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام