ضعف بهره وری نیروهای کارمندی دولتی/ تأکید بر عدالت اجتماعی موجود در سیاستهای اصل ۴۴
شناسنامه قانون- جمعی از کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیانها صبح امروز (دوشنبه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. در ابتدای این دیدار تعدادی از کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیانها دیدگاهها و نظرات خود را بیان میکنند.
* یک مطلب کوتاه میخواهم به مسئولین محترمی که اینجا نشستهاند، بخصوص معاون اوّل محترم، که اینجا هستند، بگویم. این مطالبی را که این دوستان گفتند، با دقّت به خاطر بسپارید. اینها صرفاً گزارش نبود؛ گزارش بود، همراه گزارش، گلایه هم بود. و این گلایههایی که اینجا کردند، تقریباً همهاش، به نظر من درست است. همهی آنچه که گفتند، بهعنوان توقّعاتی که از دولت و از مسئولین و از شخص بنده دارند، توقّعات درستی است.
برای همهی این چیزهایی که این دوستان گفتند، کارگروه تشکیل بدهید؛ در این کارگروه حتماً بایست از نیروهای مباشرِ کار استفاده بشود، حضور داشته باشند، همینهایی که اینجا صحبت کردند، این آقایان، و دیگرانی که هستند، نظرات آنها گرفته بشود و پیگیری بشود.
* ما مشکل معیشت مردمی و رفاه خانوار داریم در کشور به طور محسوس؛ این بدون رشد اقتصادی علاجپذیر نیست. ما اگر بخواهیم فقر را برطرف بکنیم، اگر بخواهیم رفاه خانوار را در کشور رشد بدهیم این احتیاج دارد به رشد اقتصادی در کشور، بدون این امکان ندارد.
* دستگاههای اجرایی باید از توسعه بنگاههای خصوصی حمایت کنند. کشور بدون فعالیت بنگاههای خصوصی اداره نخواهد شد. اشتباه مهمی که در سالهای اول انقلاب اتفاق افتاد و آثارش همین طور ماند مبالغ زیادی، این بود که بخش خصوصی را کنار زدند و همهی کارها را، حتی فروش مثلاً اجناس خرد را به مسئولین، دولت و دستگاههای دولتی سپردند. خطای بزرگی بود که انجام دادیم ما.
* ما از لحاظ بهرهوری خیلی وضعمان بد است.
نود درصد آب تولید کشور صرف کشاورزی میشود، حدود نود درصد. صنعت و خانه و مصارف خانگی و امثال اینها ده درصد آب کشور است. نود درصد مربوط به کشاورزی است. ما اگر از این نود درصد، ده درصد بتوانیم صرفهجویی بکنیم، یعنی به قدر همهی آبی که امروز صرف صنعت و صرف شرب خانگی و بقیهی مصارف میشود، به این اندازه آب بازیافت کردیم. یعنی مسئلهی بهرهوری این جوری است. ما از آب بد بهرهوری میکنیم، از انرژی بد بهرهوری میکنیم…
یکی از مواردی که ما دچار ضعف بهرهوری هستیم همین نیروهای کارمندی دولتی هستند که کار مفیدشان در طول هفته خیلی محدود است، چند ساعت بیشتر نیست. این همین کاهش بهرهوری است در مورد نیروی انسانی. اینها باید اصلاح بشود.
* اینکه ما سیاستهای اصل ۴۴ را مطرح کردیم بر خلاف تصور بعضی از برادران خوب، میبینم بعضی از عناصر خوب و خوشنیت اعتراض میکنند به سیاستهای اصل ۴۴، این اعتراض درست نیست، این سیاستها با دقت انتخاب شد، با فکر انتخاب شد، افرادی که وارد بودند در مسائل اقتصادی و علاقمند به عدالت اجتماعی و بهجد دنبال عدالت اجتماعی بودند همه تأیید کردند این را، منتها خب عمل نشده متأسفانه دولتها درست عمل نکردند. خیلی کم عمل شده. چندین دولت اینجور پشت سر هم عمل نکردند. به این سیاستهای اصل ۴۴ باید عمل بشود. منتها دقت بشود البته، مراقبت بشود، مدیریت بشود، نظم و انضباط کاری ملاحظه بشود و این کار انجام بگیرد.
* در دنیای امروز ارتقاء جایگاه یک کشور به میزان زیادی مربوط به وضع اقتصادی آن کشور است. وقتی یک کشوری پولش ضعیف میشود، امکانات اقتصادیاش پایین میآید اعتبار و جایگاهش در دنیای امروز کاهش پیدا میکند. ما برای اینکه این جایگاه را، جایگاه کشور را در مجموعهی منطقه و در مجموعهی جهان حفظ کنیم احتیاج داریم به این رشد اقتصادی.
* ما نیروی انسانی متخصص زیاد داریم خوشبختانه در کشور یکی از افتخارات ما و امتیازات ما این است که ما نیروی متخصص خیلی داریم. خب از اول انقلاب که مثلاً دانشجو حدود صد و پنجاه هزار دانشجو داشتیم حالا مثلاً میلیونها دانشجو و میلیونها فارغالتحصیل داریم در مقاطع مختلف علمی. خب اینها شغل لازم دارند، اینها کار میخواهند. بله؛ داشتن نیروی انسانی جوان متخصص یک افتخار است اما اگر شغل نداشت بیکار ماند چه؟ یک سرافکندگی است. افتخار دیگر نیست. ما آن وقت بنشینیم مدام به خودمان بگوییم چرا مهاجرت میکنند؟ چرا خارج میروند؟ خب باید کار بدهید. من چند وقت پیش در همین جلسه؛ یک جلسهای بود در این حسینیه گفتم، آن جوان کارآمد تحصیل کردهی ما که حالا از خارج آمده یا در خارج تحصیل کرده یا در داخل تحصیل کرده؛ دو چیز بیشتر از ما نمیخواهد. اولیاش شغل است، دومی هم امکان پیشرفت علمی است. ما باید شغل را برایش فراهم بکنیم. بدون یک رشد بالا نمیتوانیم اشتغال ایجاد کنیم برای این مجموعهی عظیم جوان متخصص و دانشمند.
* ما احتیاج داریم به رشد سریع و مستمر؛ علت هم این است که عقبافتادگی داریم. ما در دههی ۹۰ یک عقبماندگی و باصطلاح تعطیل نسبی مسائل اقتصادی داشتیم به دلایل مختلف. نمیشود همه را منسوب کرد به ضعف مدیریتها، نه؛ بخشی مربوط به عوامل خارجی و بیرونی است، بخشی مربوط به عوامل درونی است، مسئلهی تحریمها مؤثر بود، مسئلهی کاهش ارزش نفت در یک برههای از زمان مؤثر بود، مسئلهی تمرکز کشور بر روی مسئلهی هستهای که اقتصاد را شرطی کرد مؤثر بود، مسائل گوناگون اینجوری مؤثر بود. نتیجه این شد که ما یک دهه عقبماندگی داریم و شاخصهای منفی زیاد داریم، آمار متقن مراکز رسمی است.
جبران این عقبماندگی کار آسانی نیست، این طبعاً محتاج یک رشد مستمر پی در پی اقتصادی در میانمدت دارد. برای همین است که ما در برنامهی هفتم توسعه، اولویت اصلیِ برنامه را گذاشتیم پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت. و رشد اقتصادی متوسط هشت درصد را در سیاستهای برنامهی هفتم قرار دادیم که اگر واقعاً بتوانیم ما به رشد هشت درصد به طور متوسط برسیم در طول مدت برنامه -پنج سالهی برنامه- به نظر من کار بسیار خوبی انجام گرفته. ما به این رشد احتیاج داریم.
نمایش دیدگاهها
سلام،با احترام باستحضار رهبر معظم و عالیقدر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) میرسانم اینحقیر بازنشسته و مستأجر هستم در زمان جنگ تحمیلی مدت ۶۵روز داوطلبانه در جبهه جنوب_شلمچه_حضور داشتم در زمان دانشجویی ازطریق «جهاد»اعزام شده بودم.طبق قانون به افرادی که ۴۵روز تا سه ماه سابقه جبهه دارند فوق العاده ایثارگری تعلق میگیرد (بخشنامه۲۵۹۰۴۷مورخ۹۸/۵/۱۵) متأسفانه صندوق بازنشستگی کشوری به بهانه استناد به تصویبنامه شماره۵۱۷۰۰/ت۱۵۷۴۴ مورخ ۷۶/۱/۲۷هیئت محترم وزیران سابقه جبهه مرا نصف محاسبه میکند وبدینطریق از دریافت فوق العاده ونیز یک گروه (ویژه بازنشستگان قبل از سال ۹۶) محروم مینماید حتی عنوان رزمندگی را از احکام حذف نموده است.اصلا تصویبنامه در خصوص نیروهای اعزامی از «جهاد»نیست بلکه به احتساب سابقه جبهه نیروهای اعزامی از نهادهایی نظیر هلال احمر،کمیته امداد،بهزیستی ارتباط دارد.در تصویبنامه بیان شده: نهادهایی غیر از «سپاه و جهاد».از صندوق بازنشستگی کشوری جوابیه ای دریافت کردم متأسفانه مشاهده نمودم حتی تصویبنامه را هم تغییر داده بودند لفظ «جهاد»را جابجا نموده بودند قطعاً اینکار درست و قانونی؟ نیست. خاتمه استدعا دارم اینحقیر را مورد لطف و عنایت خویش قرار داده به مسئولین مربوطه دستورات لازم را صادر فرمایید.
کارمند در اداره حاضر و خدمت می کند مشکل مدیر است که کل کارها معطل میشه مدیر آخر وقت بیاد نظر بده
مشکل مدیر است که تعطیلات خارج از شهر رفته
مشکل مدیر است که رفته ماموریت
در تایید utopia در اداره ما جدیدا یکنفر را بدون حتی یک روز سابقه اجرایی و مدیریتی خارج از اداره کل آورده اند که سنش ۳۴ است این فرد به هیچ قانونی پایبند نیست و همش کارهای غیرقانونی انجام می دهد این آقا چند نفر از مدیران با سابقه و پاکدست اداره کل که بالای ۲۶ سال سابقه دارند را بخاطر اینکه دستورات غیر قانونیش را اجرا نکردند یک شبه برکنار کرد و حتی یک اتاق برای نشستن به آنها نداده است انتظار دارید این چند نفر چطور بهره ور یاشند؟این آقا قصد استخدام غیر قانونی ۱۰ نفر از اقوامش را داشت و به معاونش فشار می آورد باید انجام بدهی و معاون که اعلام می کرد امکان پذیر نیست می گفت تو توان نداری حالا این سایت شناسنامه مرتبط با نیروی انسانی در دستگاههاست آیا استخدام نیرو بدوم مجوز امکان پذیر است؟آیا دستگاهی که طبق ماده ۳۲ ...دوازده ۱۲ درصد نیروی قراردادی دارد می تواند ۸ درصد دیگر به نیروی قراردادی اضافه کند؟در تمام زمینه ها همین است وقتی که پست های مدیریتی با نفوذ و پارتی و لابی به این اشخاص داده می شود و اینها ناجوانمردانه و نا عادلانه افراد با تجربه و با سواد را حذف می کنند با چه امیدی و در کجا بهره وری بالا برود؟
ضعف بهره وری بخاطر این هست ک مافوق کارمند و اون بالانشین بی کفایته و درست به اون میز جایگاه تکیه نزده و اگه وضع کلی کارمندی در کشور اسفناکه بخاطر همین هست ک وضعیت کلی انتصابات و بکارگماری ها اسفناک و وابسته به لابی گری و سیاسی کاری و جناح بازی هست..
انتظار نداشته باش وضع کارمندان مملکت بدون اصلاح امور از بالادست اصلاح بشه.. تمام