اخبار اداری و استخدامی

سامانه شمسا؛ شایسته‌گزینی مدیران سرآمد آینده

رونمایی از سامانه «شمسا» برای شایسته گزینی مدیران سرآمد آینده بنیاد

معرفی سامانه شمسا

تحقق مأموریت فراهم نمودن دسترسی عادلانه خانواده شاهد و ایثارگران به خدمات اجتماعی- رفاهی، آموزشی، سلامت و بهداشت و ارتقاء آن، مستلزم منابع انسانی کارآمد، متخصص و باانگیزه و بهره‌گیری از نظام پیشرفته انتخاب افراد شایسته در مناصب مدیریتی است.

وجود ظرفیت‌های منابع انسانی ماهر و کارامد، گردش کاری مدیران نخبه، ظرفیت‌سازی بین نسل‌های مختلف در راستای افزایش اعتماد عمومی در میان خانواده بزرگ بنیاد شهید مستلزم استقرار نظام شایسته‌سالاری از طریق ایجاد بانک اطلاعاتی مدیران و استفاده از ظرفیت کانون‌های ارزیابی در جذب و ارتقاء منابع انسانی است.

«کانون ارزیابی» برای انتخاب شایسته‌ترین افراد در رده‌های مختلف مدیریتی، ازجمله روش‌های آزموده شده در نقاط مختلف جهان است که فرصت‌های برابری را برای بهره‌مندی از توان نیروهای متخصص داوطلب خدمت که واجد شرایط عمومی و تخصصی هستند فراهم می‌سازد.

سامانه شمسا (شایسته گزینه مدیران سرامد آینده) به منظور تحقق اهداف ذیل و ایجاد امکان حضور گسترده و برابر داوطلبان احراز پستهای مدیران حرفه‌ای طراحی و با ساز و کار مربوطه در اختیار عموم همکاران قرار گرفته است.

اهداف

  • شایسته گزینی در انتخاب مدیران متعهد و کارامد به‌عنوان کلیدی‌ترین رکن سازمان و شفاف‌سازی فرآیند انجام کار
  • ایجاد فرصت‌های برابر برای همه افراد واجد شرایط عمومی و تخصصی خدمت‌گزاری و رعایت عدالت در انتصاب مدیران
  • ایجاد و افزایش اعتمادبه‌نفس و استقلال برای فرد منتخب به‌عنوان سرمایه ارزشمند در طول دوره مدیریتی
  • گشودن حلقه‌های بسته مدیران و فراهم نمودن زمینه ورود داوطلبانه افراد با ایده‌های جدید
  • اصلاح در سازوکارهای سنتی انتخاب مدیران و پرهیز از روش‌های غیرمتعارف
  • ظرفیتی برای اصلاح و کارآمدی بیشتر در نظام اداری و درنهایت، جلب اعتماد مردم که می‌توانند با اتکا به شایستگی‌هایشان دیده‌شده و انتخاب شوند.
  • افزایش بهره‌وری و ارتقاء کارآمدی و کارایی مدیران و ارتقا و توسعه خدمات‌رسانی به جامعه معزز شاهد و ایثارگر

فرآیند انجام کار

    • متقاضیان پس از انتشار فراخوان عمومی و با توجه به مهلت تعیین‌شده، مجاز به ثبت‌نام در فراخوان مربوطه و ارسال مدارک و مستندات موردنیاز به‌صورت الکترونیکی خواهند بود.
    • دبیرخانه پس از اتمام مهلت ثبت‌نام متقاضیان، نسبت به بررسی صحت اطلاعات دریافتی مربوط به معیارهای عمومی متقاضیان اقدام می‌نماید.
    • پس از تکمیل مرحله ثبت‌نام حداکثر طی دو هفته به‌صورت الکترونیکی آزمون عمومی و اختصاصی متناسب با پست‌های مدیریت موردنظر برگزار خواهد شد.
    • دبیرخانه حداکثر طی یک هفته اسامی متقاضیانی که موفق به کسب نصاب قبولی شده‌اند اعلام نموده و مشخصات آنان را در بانک اطلاعاتی مدیران به تفکیک پست موردتقاضا وارد خواهد شد.
    • پذیرفته‌شدگان در مرحله اول برحسب اولویت نیاز سازمان و برنامه زمان‌بندی جهت انجام ارزیابی به کانون ارزیابی شایستگی‌های مدیریتی دعوت‌شده و در صورت کسب موفقیت در کانون اطلاعات ایشان در بانک اطلاعاتی مدیران به تفکیک مناصب قابل تصدی ثبت می‌شود.
    • حسب نیاز سازمان جهت تصدی پست‌های سازمانی موردنظر، از میان پذیرفته‌شدگان کانون به روش فوق جهت تصمیم نهایی به کمیسیون انتصابات معرفی می‌گردند.

سامانه شمسا؛ شایسته‌گزینی مدیران سرآمد آینده

رونمایی از سامانه شمسا

همایش سراسری مدیران کل ستادی و استانی بنیاد شهید و امور ایثارگران صبح روز دوشنبه ۱۰ آبان‌ماه در سالن شهید رسول‌زاده و به‌صورت وبیناری در سراسر کشور برگزار و از سامانه «شمسا» رونمایی شد.

به گزارش شناسنامه قانون به نقل از ایثار، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا، حضور در جمع مدیران ستادی و استانی را مغتنم شمرد و گفت: جلسات متعددی با مدیران ستادی برگزار شده و افتخار حضور در برخی استان‌ها را داشتیم و سفر استانی به سایر استان‌ها نیز انجام خواهد شد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای وظایف قانونی مشخصی است، اضافه کرد: متأسفانه در برخی موارد به همان میزانی که در قوانین مشخص شده نیز انجام وظیفه صورت نگرفته است و شکافی بین وظایف و فعالیت‌های انجام شده ایجاد شده که در این راستا باید گزارشی از فعالیت‌های بنیاد در سراسر کشور تهیه و این شکاف را استخراج و برطرف کنیم.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه زیرساخت‌های خوبی در دوره‌های قبل در بخش‌های مختلف بنیاد ایجاد شده، تصریح کرد: امروز بنیاد شهید و امور ایثارگران به احیای نیروی انسانی، اصلاح قوانین و راهبردها و مدل و استفاده بهینه و درست از زیرساخت‌ها نیازمند است.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران یک سازمان غنی است، اضافه کرد: امکاناتی در اختیار بنیاد است که باید سعی کنیم از آن‌ها درست و بهینه بهره‌برداری شود و البته موضوع مهم همت نیروی انسانی، مدیران و کارکنان بنیاد است و همکاری همه افراد بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت امری یک‌نفره نیست، تصریح کرد: مدیری موفق است که بتواند انگیزه‌های نیروی انسانی را با اهداف سازمان تحت مسئولیت خود هم راستا کند، در غیر این صورت احتمال دسترسی به اهداف سازمان کم خواهد بود. بنای ما در بنیاد هم بر این است که از ظرفیت‌های فوق‌العاده خود این سازمان که متعلق به ایثارگران است، استفاده کنیم. بالاترین نرخ حضور نیروی ایثارگر که معتقدترینِ مردم به انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند، در تمام سازمان‌های کشور مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران است و در موضوع نیروی انسانی باید به این موضوع توجه کرد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شناسایی ظرفیت‌ها را لازمه استفاده درست از نیروهای داخلی سازمان خواند و افزود: ما وظیفه داریم شایسته‌‎گزینی کنیم و به کارکنان سازمان هم این امید را بدهیم که می‌توانند در مسیر رشد و ارتقا قرار بگیرند، یعنی به جای اینکه سلایق افراد در انتخاب مدیران دخیل باشد گزینش افراد براساس یک امر کاملاً علمی و براساس مستندات انجام شود.

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اصلاح و تحول نهادی را باید از مدیریت شروع کرد، اضافه کرد: باید مدیرانی که قرار است کار را پیش ببرند متعلق به این تفکر باشند. در بخش اقتصادی بنیاد تقریباً این کار انجام شده است در ادامه در بخش‌های دیگر هم مدیران فعلی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و طی فرایند خوداظهاری و دیگر اظهاری در نهایت مشخص خواهد شد که چه تغییراتی مورد نیاز است.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه از تفویض اختیار به مدیران استانی خبر داد و گفت: اختیارات لازم به استان‌ها تفویض خواهد شد و مسئولیت پاسخ به موارد خاص باید با مدیران استانی باشد، چون اگر در ستاد مرکزی پاسخگوی این موارد باشیم، عدالت رعایت نمی‌شود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد در سراسر کشور یک دستگاه انقلابی است نه اداری، اضافه کرد: مدیران استانی و دیگر همکارانشان در بنیاد استان‌ها به‌عنوان نیروی یک نهاد انقلابی باید از ادارات خود بیرون بروند و با بسیج امکانات و مردم و سایر دستگاه‌ها مشکل جامعه ایثارگری را حل کنند و این اقدام یک رویکرد جهادی و مردمی را می‌طلبد.

وی افزود: جامعه هدف بنیاد افراد توانمند زیادی دارد که می‌توان از این ظرفیت به‌عنوان شورای مشورتی در مسائل مختلف کمک گرفت.

قاضی‌زاده هاشمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در رابطه با بحث فرهنگی در بنیاد عنوان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران متولی توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است، یعنی ما باید مانند شهدا زندگی کنیم و الگوی عملی باشیم تا بتوانیم مروج باشیم لذا باید برنامه‌های آموزشی در این بخش پررنگ‌تر شود. لازمه شهید شدن احساس مسئولیت است. زیرا شهدا کسانی بودند که نتوانستند نسبت به مسائل اجتماعی و دینی و … اطراف خود بی‌تفاوت باشند و این رفتار باید الگوی ما در مدیران و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به سامانه شمسا که در این نشست رونمایی شد، گفت: ما دنبال این هستیم که یک دولت جامع الکترونیک که همه خدمات آن هوشمند است، ایجاد کنیم. لازمه این کار هم این است که زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تهیه کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین یوسفعلی شکری، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این همایش ضمن قرائت آیاتی از سوره یوسف عنوان کرد: خداوند در داستان‌های قرآنی درواقع ناب‌ترین تجربه‌‌هایی که انسان‌های خالص در زندگی خود داشته‌اند، را به‌عنوان الگو و برای اقتدا به هدایت آن‌ها برای انسان‌ بیان فرمودند. داستان حضرت یوسف هم از همین داستان‌ها است که در ابعاد مختلف و به‌ویژه بخش مدیریت مورد توجه است.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به تناسب اختیار با مسئولیت در بحث مدیریت، اضافه کرد: اگر قرار است به مدیران استانی مسئولیتی واگذار شود، باید به تناسب مسئولیت محوله، به آن‌ها اختیار نیز داده شود.

وی در ادامه به لزوم آموزش مستمر به مدیران رده‌های مختلف بنیاد پس از تفویض اختیار و واگذاری مسئولیت، عنوان کرد: اگر آموزش دائمی، چهره به چهره و مستمر نباشد مؤثر نخواهد بود و نکته مهم دیگر هم این است که بنیاد اگر عقبه و همکاری در استان‌ها را در تحقق اهداف کلی و در خدمت به جامعه ایثارگری نداشته باشد موفق نخواهد شد.

طاهر موهبتی، معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست هدف برگزاری از این همایش سراسری را تبیین برنامه‌ها و راهبردهای بنیاد در سال پیش رو خواند و گفت: مصوبات و آئین‌نامه‌های متعددی از سوی دولت و دستگاه‌های اجرایی در بحث شایسته‌گزینی تدوین شده و می‌شود اما متاسفانه برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در اجرا فاکتورهایی که مد نظر قانون‌گذار است رعایت نمی‌کنند اما در بنیاد باید به این موارد توجه کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد استفاده از مدیر کارآمد را از مباحث مهم مدیریتی خواند و گفت: با تاکید رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، تلاش می‌شود با استفاده از سامانه «شمسا (شایسته‌گزینی مدیران سرآمد آینده)» که امروز رونمایی شد، مدیران در همه رده‌ها به مدد فرایند شایسته گزینی انتخاب شوند.

موهبتی ضمن ارائه گزارشی از سازوکار انتخاب مدیران توسط سامانه «شمسا» عنوان کرد: تصمیم ما بر استعدادیابی افراد است، به همین منظور در این سامانه پس از ثبت نام افراد، کسانی که شرایط احراز داشته باشند در بانک اطلاعات مدیران بنیاد جمع‌بندی می‌شوند و در مراحل بعد هم از طریق خود اظهاری و دیگر اظهاری و هم از طریق آزمون مورد سنجش قرار می‌گیرند و برای جایگاه مورد نظر انتخاب می‌شوند.

وی با بیان اینکه شرایط ایثارگری در انتخاب مدیران در سامانه شمسا مؤثر است، اضافه کرد: این سامانه در مرحله اول به‌صورت پایلوت در چند استان اجرا خواهد شد و پس از رفع اشکالات احتمالی در سراسر کشور اجرایی می‌شود.

لازم به ذکر است در حاشیه این همایش سراسری از سامانه «شمسا؛ شایسته‌گزینی مدیران سرآمد آینده» رونمایی شد.

مطالب مرتبط: سامانه استعدادیابی مدیران صالح کارآمد (امصاک)

1 دیدگاه

  1. سلام کلا مدیران ما عادت کردن بر اساس سلایق خودشان تصمیم بگیرند و براساس رابطه افراد را انتخاب کنند و این سایت کارائی ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شناسنامه قانون در تلگرام