آیین نامه اجرایی بند (پ) ماده (۱۴) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران
تصویبنامه شماره ۱۳۴۲۰۰/ت۶۳۳۰۹هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ هیئت وزیران
آیین نامه اجرایی بند (پ) ماده (۱۴) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۸/۲۷ به پیشنهاد شماره ۳۸۶۸۲۹ مورخ ۱۴۰۳/۸/۵ سازمان برنامه و بودجه کشور (با همکاری وزارتخانههای نفت، صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی) و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (پ) ماده (١۴) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ١- در این آیین نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- قانون: قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.
٢- معادن عمده: معادن با مصرف بیشتر از (۵) میلیون لیتر نفت گاز در سال که از طریق سامانه سدف (سامانه درخواست فراوردههای نفتی موضوع دستورالعمل ماده (۴۴) آیین نامه اجرایی مواد (۵) و (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز) شناسایی و در ابتدای هر سال توسط وزارت نفت به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی میشوند.
٣- سامانه کاداستر: سامانه حدنگار معادن زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت که مرجع ثبت اطلاعات تولید و سایر مشخصات معادن و ارایه خدماتی مانند ثبت و صدور مجوزهای معدنی، مشاهده نقشه معادن و غیره میباشد.
۴- صنایع بالادستی نفت و گاز: طرح (پروژه) ها/ تأسیسات نفتی که نفت خام، میعانات گازی یا گاز خام اکتشاف، تولید و ذخیره سازی مینمایند و توسط شرکتهای ملی نفت /گاز ایران از طریق تبادل اطلاعات برخط با سامانه سدف به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ابتدای هر سال اعلام میگردد.
۵- قیمت خرید نفت گاز از پالایشگاه ها: قیمت موضوع جزء (۲) بند (الف) مادہ (۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ که در ابتدای هر فصل توسط وزارت نفت و بر مبنای متوسط فصل قبل اعلام میگردد.
۶- الگوی مصرف: میزان مصرف سوخت متناسب با عملیات معدن کاری که برای هر معدن تعیین میشود.
ماده ٢- قیمت نفت گاز تحویلی به معادن عمده در سال اول اجرای قانون و از زمان ابلاغ این آیین نامه برابر با ده درصد (۱۰ %) قیمت خرید از پالایشگاهها تعیین میشود و در سالهای بعد برنامه (١٠) واحد درصد افزایش مییابد به نحوی که در سال پایانی اجرای قانون به حداقل پنجاه درصد (۵۰ %) قیمت خرید از پالایشگاهها برسد.
ماده ٣- وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است اطلاعات مقدار تولید و ماشین آلات اعلامی توسط هر یک از واحدهای معدنی در سامانه کاداستر را بررسی و اطلاعات مورد تأیید را در بستر ارتباط برخط بین سامانه کاداستر و سامانه سدف در اختیار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران برای تخصیص سهمیه سوخت مطابق با الگوی مصرف قرار دهد. الگوی مصرف کلیه معادن، ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه با پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت به تأیید کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارتخانههای نفت (مسئول) و صنعت، معدن و تجارت و سازمان برنامه و بودجه کشور میرسد و تا زمان تعیین الگوی مصرف یاد شده، وزارت نفت مکلف است الگوی مصرف معادن را متناسب با عملیات معدن کاری تعیین نماید.
تبصره- از ابتدای سال ۱۴۰۴ سوخت مازاد بر الگوی مصرف در صورت درخواست واحد معدنی با نرخهایی مطابق با جدول زیر ارایه میشود:
مقدار نفت گاز تحویلی | تا بیست درصد (۲۰ %) مازاد بر الگوی مصرف | بیست درصد (۲۰ %) تا پنجاه درصد (۵۰ %) مازاد بر الگوی مصرف |
پنجاه درصد (۵۰ %) مازاد بر الگوی مصرف و بالاتر |
قیمت | (۱/۵) برابر قیمت ماده (۲) یا قیمت خرید از پالایشگاه ها (هر کدام که کمتر باشد) |
(۳) برابر قیمت ماده (۲) یا قیمت خرید از پالایشگاهها (هر کدام که کمتر باشد) | قیمت خرید از پالایشگاه ها |
ماده ۴- سقف سهم نفت گاز یارانهای صنایع بالادستی نفت و گاز، معادل نفت گاز اختصاص یافته در سال ١۴٠٢ میباشد و مدیریت، نحوه و میزان تخصیص سوخت مذکور به شرکتهای تابعه در طول سالهای اجرای قانون، بر عهده شرکت ملی نفت ایران خواهد بود. نرخ نفت گاز یارانهای صنایع بالادستی نفت و گاز کشور در سال اول اجرای قانون، معادل ده درصد (۱۰ %) نرخ خرید نفت گاز از پالایشگاهها تعیین میشود. از ابتدای سالهای بعد اجرای قانون سالانه (۱۵) واحد درصد به نرخ سال گذشته اضافه میگردد به نحوی که به هفتاد درصد (۷۰ %) نرخ خرید نفت گاز از پالایشگاهها برسد.در صورت مصرف بیش از میزان سهم نفت گاز یارانهای موضوع صدر این ماده، قیمت نفت گاز مازاد به نرخ خرید از پالایشگاه تعیین میشود.
محمدرضا عارف- معاون اول رئیس جمهور